24 Haziran 2011 Cuma

Ender Saraç'tan Güneş Kremi Tarifi

Yaz mevsimindeyiz çok şükür :) Teni benim gibi hassas olanlar için Ender Saraç'tan güneş kremi tarifi paylaşmak istedim.Beni çok olumsuz etkiliyor güneş çok sevmeme rağmen,eğer kontrolü elden bırakmışsam minimum üç gün acılar içinde kıvranıyorum :( beyaz tenli olmanın zararı...

EVDE GÜNEŞ KREMİ YAPIMI

Tatile çıktığımız zamanlarda, en çok ıstırap veren durumlardan bir tanesdir, 1.derece güneş yanıkları. Yani, yüz, omuz ve dekolte kısımları, güneşe fazla maruz kaldığından, koyu kırmızı bir renk alır ve çok acı verir. İşte bu durumlar için, Ender saraçtan çok ferahlatıcı ve faydalı bir güneş yanığı kremi tarifimiz var.
GEREKLİ MALZEMELER :
* 1 Adet bepanthene krem,
* 1 parça saf zeytinyağı,
* 1-1,5 tatlı kaşığı saf aloe vera

HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bütün malzemeleri karıştırıp bir krem yapın. Acı hissettiğiniz zamanlarda, sabun kullanmadan ılık bir duş alın ve yanan kısımlara karışımı sürün. Bu krem kızarıklığı alıp, ağrıyı dindirir. Ayrıca güneş koruma kremi kullanmadan yanmışsanız, olabilecek lekeleri de önler.Tatile çıkacaklar, mutlaka bu karışımı gitmeden hazırlayıp çantalarına koymalılar bana göre.

Hepinize acısız tatiller :)

23 Haziran 2011 Perşembe

Okuduklarım

Son zamanlarda kitap okumaya odaklandım.Ruhumu dinlendirici,düşüncelerimi değiştirici iki kitap okudum ;"evrenden torpilim var" ve  "ruhunuzun sığınağı eviniz" . Sürükleyici ve yalın bir dil kullanılmış ikisinde  de,sohbet tarzında.Tavsiye ediyorum herkese.
  İstemek Yapmanın YarısıdırEvren ile istediklerimiz arasındaki gizem çözüldü. Her şey çok basitmiş meğer: Sadece bir torpil. Evren ile sıkı fıkı olmanın, imtiyaz kazanmanın yol rehberi bir kitap olarak dünyaya indi: EVRENDEN TORPİLİM VAR...
Siz hiç 150 kilo oldunuz mu? Sizin hiç yabancı bir ülkede bavulunuzu kaybettiğiniz, sabahları mısır gevreğine bira döküp hayatta kalırken günlerce tek kelime bile konuşmadığınız, dayak yedikten sonra girdiğiniz komadan bir gözünüzü kaybetmiş olarak çıkıp tekrar parklara döndüğünüz, annenizi kaybettikten sonra hapiste yatarken babanızı kaybettiğiniz oldu mu?

Peki ya sonra o yabancı ülkenin dilini şakır şakır konuşup hatta seslendirme yönetmenliği bile yaptığınız, o ülkedeki filmlerde başrol oynadığınız, 70 kilo verip filinta gibi olduğunuz, yeni ve mutlu bir hayat kurduğunuz, elinizi attığınız her işi altın yumurtlayan tavuğa çevirdiğiniz, her saniyenizi gülümseyerek geçirdiğiniz, hayatta istediğiniz her şeyi elde etmeye başladığınız oldu mu?

Bütün bunlar bu kitabın yazarının başına geldi.
      Ruhunuzun Sığınağı Eviniz
“Evlerimiz bizim aynalarımızdır.”
Evren’de bulunan her şey daima değişen bir enerjiye sahiptir.
Bu değişen enerji sizin sağlığınızı, aşk hayatınızı, yaratıcılığınızı ve finansal durumunuzu etkiler.
Sizler evlerinizin enerjisini temizleyip zenginleştirerek hayatlarınızı daha güzel hale getirebilirsiniz.
Su tesisatınızın sizin duygularınızı,
Elektrik tesisatınızın sizin yaşam gücünüzü,
Evinizin zemininin sizin yaşamla olan bağınızı,
Duvarlarınızın ise sizin yaşamda ki desteklerinizi
Temsil ettiğiniz biliyor musunuz?

16 Haziran 2011 Perşembe

Edican'ıma Sevgilerimle :)

ÇUKUR

Bilerek mi yanına almadın giderken
başının yastıkta
bıraktığı çukuru

Güveniyordum
oysa ben sevgimize
vapur iskelesi
ya da tren istasyonundaki
saatin doğruluğu kadar

Beni senin gibi
bir de annem terketmişti
ki göbeğimde durur
onun yokluğundan
bana kalan
çukuru 


SUNAY AKIN

13 Haziran 2011 Pazartesi

Boş Kavanozları Değerlendirme


boş kavanozları değerlendirme fikri,çok beğendim,çok hoş :)

kaynak
4.kilomu da vermişim :) dün kısa bir aradan sonra 2-3 lokma ekmek yemek zorunda kaldım,soğumuşum ekmekten,hiç isteyerek yemedim,böyle gider umarım da epey kilo veririm,midemin de küçüldüğünü hissediyorum sankim :) yola devam,herkese kilosuz günler,sevgiler

8 Haziran 2011 Çarşamba

Kilo Derdi :(

Bugünlerde kilolarımı kafaya takmış durumdayım,kendime sorun yaratmak için değil,sağlığım için.
Ekmeği tamamen kestim,ama bugün herşeyi ekmekmiş gibi gördüm :))) başka çarem yok,katlanmam lazım,şööle 10 kg versem normal olacam daaaaa... Allah'ım yardım et diyorum,bunun yanında evde spor da yapıyorum,"sporsuz olmaz" diyenlerdenim,plates topumla Ebru Şallı'nın programından öğrendiklerimi uygulamaya çalışıyorum,şimdilik 2 kg.verdim iki hafta içinde,sonuçları yazarım,hepinize sevgiler,kilosuz günler :)

Öyle bir giderim ki...

Ben yaşadıklarımın hiçbirini unutmam.
Ama evet, yeri gelir susarım.
Canımı çok yak...an şeyler olur,
Ama yine de susarım, tükenirim.
Buna izin de veririm aslında..
Salaklığımdan mı? Hayır!
Ben kimseye ''GİT'' de demem, diyemem.
O kişi vazgeçilmez olduğundan mı? Hayır!
Ona o kadar şeye rağmen,
O kadar değer veririm ki,
Her gün yaptıklarına utansın diye..
Ama bir gün, öyle bir giderim ki;
Kaybedeceğim hiçbir şey olmaz..!
 
(Sunay Akın)

Laleler - Tulips

Merhaba, Bu gördükleriniz bizim saksılarda yetişen laleler. Her yıl açar bu minnoşlar, bana huzur verirler.  Geçen gün, bu güzellikleri görü...