22 Nisan 2014 Salı

Saygı-Sevgi

282877_2681459292900_827470750_n


Lise 2. sınıftaydılar.Teneffüslerde çocuk kızın sınıfına gelirdi,sevgi dolu gözlerle yüzü kızara kızara kızı izlerdi.Aslında çocuğun yanakları al aldı.Ya vitamin fazlalığı ya da başka bir sebeptendi.Ama yakışıyordu çocuğa.Kızın arkadaşları "geldi yine senin kırmızı yanak" derdi.Kızın da yüzü çocuğa bakınca utancından kızarırdı.Bazen çocuk cesaretini toplayıp masumca laflar atardı,kız da utancından sadece gülümseyerek bakardı.Hiç yan yana gelip konuşamadılar.
Bir cuma günüydü.Son ders bitip okulun merdivenlerinden inerken bizim kız,çocukla karşı karşıya geldi.Çocuk kıza adıyla seslenince kız da o an şaşkın ifadeyle "efendim" dedi.
Çocuk "iyi tatiller" deyince kız da "iyi tatiller" dedi.O anda ikisi de iki kelime bile olsa konuşabilmenin sevinciyle okuldan çıktılar...

Eskiden sevdalar ne güzeldi değil mi ? Çünkü insanlar birbirlerine karşı saygılıydı her şeyden önce...
Bu saygıdan dolayı köklü ve büyük aşklar yaşanırdı.Hep diyorum ya "yanlış devirde yaşıyorum ben" !

Şimdilerde kalmadı öyle saygı ve beraberinde gelen sevgiler.Birçok şey gibi sevgileri de tüketiyoruz umarsızca.İşte bu yüzdendir ki güven duygusu körelmiş insanlar var hayatımda.Ben de onlar gibiyim aslında.

Babam arada sırada anlatır:Bizim zamanımızda kızla erkek şimdiki gibi rahat buluşamazdı,rahat konuşamazdı.Aralarında belirledikleri taşın altına mektup koyarlardı,gizli gizli okurlardı.
Eski adamlar eşlerine saygılı davranırdı.Seven adam ne pahasına olursa olsun sevdiği kızla evlenirdi.Saygının olmadığı yerde sevginin barınamayacağına inanılırdı.Zaten eski zamanlardaki evliliklerin uzun sürmesinin sebebi de karşılıklı duyulan saygıydı.

Bu anlatılanlardan sonra şimdiki zamana nasıl güvenilir ki diye çook defa düşündüm içimden.
Sizce de öyle değil mi ?

Saygı ve sevgi dolu,uzun ömürlü birliktelikler yaşamanız dileğimle

Minik
  

8 yorum:

  1. Merhaba :)
    Tam gözünün hiç birşey görmeden sevdiğin yaşlar..
    Ama gerçekten de şimdiki aşklar geztoz ve ayrıldan ibaret..
    Bunun sebebi de senin de babanında dediği saygıdan kaynaklanıyor.
    Saygıdan da ziyade seven de yok ki o zamanlaedaki gibi...
    Çok yerinde bi paylaşım olmuş ..
    Kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Aslolan sevgi bence, sevgi yoksa ilişkinin yürümesi söz konusu değil.

    YanıtlaSil
  3. Sevgiden önce saygı gelir bence saygı yoksa hiç biri yok bence

    YanıtlaSil
  4. Seyma Tanis: çok teşekkür ederim bu güzel yorumun için :) yazdıklarına katılıyorum,sağolasın
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Nermin Güngör: Aslolan sevgi tabiki de,ama o sevgiyi meydana getiren duygu da saygıdır diye düşünüyorum,yorum için çok teşekkür ederim,sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ukash: çok haklısın bence :)
    yorum için sağol,sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. ne güzel yazı bu. biraz da hüzünlü. gerçekten de taşın altına mı koyuyolarmış. hiç duymadım ama ne güzel bi hareketmiş yaa :)

    YanıtlaSil
  8. deeptone: teşekkür ederim,beğendiğine sevindim :) evet taşın altına koyuyorlarmış mektupları eskiler,haklısın günümüze bakacak olursak güzel bir hareketmiş...

    YanıtlaSil

Laleler - Tulips

Merhaba, Bu gördükleriniz bizim saksılarda yetişen laleler. Her yıl açar bu minnoşlar, bana huzur verirler.  Geçen gün, bu güzellikleri görü...