22 Temmuz 2014 Salı

Kakao Yağı ile Güzel Saçlar

kakao yagi saca faydasi

Herkese merhaba
Sayılı günlerin büyük bir kısmı geride kaldı.Bugünü saymazsak beş gün daha oruç tutacağız "ha gayret" :) Bu arada Allah kısmet ederse cumartesi akşamı iki haftalık bir tatile çıkıyorum.Geçen yıl tatil yapamadım diyebilirim.İnşallah bu sene acısı fena çıkacak :) Bu arada beş kilo vermişim.Pazar günü bana olmayan giysilerimi deneyip hepsinin içine girince nasıl mutlu oldum anlatamam :) Ramazan'dan sonra da yediğime içtiğime dikkat edeceğim mutlaka ! Bu arada saçlarıma bakım yapmam lazım,malüm deniz suyu ve güneşten zarar görecekler.Bunun için kakao yağından yardım alacağım.
Şöyle ki :Kakao yağı güzellik ve bakım ürünlerinde kullanılan popüler malzemelerden biridir.Ayrıca saç konusunda da doğal bir yumuşatıcı ve yoğun bir nemlendirici özelliği vardır.Saç derisinin kaşınmasını ve tahriş olmasını da azaltmaya yardımcıdır.Saç derisini temizler ve toz parçacıklarından arındırır,böylelikle saç derisinin daha sağlıklı olmasını sağlar.Saçı nemlendirmesinin yanı sıra, kırılmalardan ve saçın ince telli oluşundan dolayı meydana gelen saç dökülmelerini de önleyebilir,kuru ve yıpranmış saçlardan şikayetçi olanlar kakao yağının faydalarından büyük ölçüde yararlanabilir.Yıpranan saçların onarılmasında ve kırıkların azalmasında etkilidir. Saçları güçlendirdiği için saçın kolay kolay yıpranmamasını da sağlamış olur.Kakao yağı zor şekil alan saçlar için de kullanılabilir.
Kakao yağını şampuandan önce uygulayabilirsiniz. Bir kap saf kakao yağını benmari usulü eritip sıvı hale getirin. Sıvılaştıktan sonra yağı masaj yaparak saçınıza uygulayın. Kakao yağını saçınızda 20 dakikayı geçmeyecek şekilde bekletip ardından saçınızı şampuanlayın.20 dakikayı geçmesi halinde katılaşmaya başlayacak olan yağı daha sonra saçınızdan arındırmanız zorlaşacaktır.
Eğer ki saf kakao yağının kullanımını zahmetli bulursanız piyasada hazır satılan kakao yağından da yararlanabilirsiniz.
Daha evvel birkaç kez uyguladığımda olumlu sonuç almıştım,yumuşacık olmuştu saçlarım.Yağı saçıma sürüp güneşe çıkıp beklemiştim.
Hepinize sağlık ve huzur diliyorum :)
Sevgiler
Minik

4 yorum:

  1. Saç olunca konu akan sular duruyo çok teşekkür ederim cansın :)
    Çok az kaldı 5 güncük sonrada tatiil :))
    öpüyorum ki kocaman :*

    YanıtlaSil
  2. oh miss tatile az kalmış...:))) beniiim deee:))) eh tatil öncesi saç bakımı şart hemencik denerim ben bunu...şimdiden iyi tatilleeer...paylaşım için teşekkürler...öptümmm kocmaaann...sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Seyma Tanis: evet saç konusu benim açımdan da çook önemli :( ben teşekkür ederim,sen de benim cimcimemsin :) evet az kaldı,ben de öptüm ki kocamaaann :)

    YanıtlaSil
  4. Persephone : sen de mi tatile çıkıyorsun,çok sevindiiiiimm :)
    heee saçlarıma biraz can gelsin dedim,yeterince döküldüler zaten :(
    ben de öptüm canım,sana da iyi tatiller,sevgiler

    YanıtlaSil

Laleler - Tulips

Merhaba, Bu gördükleriniz bizim saksılarda yetişen laleler. Her yıl açar bu minnoşlar, bana huzur verirler.  Geçen gün, bu güzellikleri görü...