26 Ağustos 2014 Salı

İstanbul !!!!!

Osho..


Sevmiyorum seni İstanbul !
Şimdi söyleyeceklerim için kızma bana.Senin de kabahatin yok aslında.Seni bu hale getirenler var elbet,sen de istemezdin böyle olmasını.

Sohbet ettiğim yaşlı insanların ağzında "nerede o eski İstanbul" cümlesi var.Bunu söylerken yüz ifadeleri çok kötü oluyor,bilesin.Eskiden herkes ve herşey çok güzelmiş.İnsanlar huzurlu ve güvenliymiş.İstanbul'da yaşıyor olmanın ayrı bir asaleti varmış o zamanlar.

Eskiden yeşile,doğaya,çevreye,insana saygı varmış ve bu yüzdendir ki bazı kişiler için "eski İstanbul beyefendisi ve hanım efendisi" tabiri kullanılıyor.
Belli bir vakitten sonra çok kalabalıklaştığın için,her türden insanı buyur ettiğin için eski insanlar tabir-i caizse "mum ışığıyla" aranıyor.

İş hayatı senin sınırın dahilinde olan insanlar var,ama mutlu değiller bu boş kalabalığın içinde.Sadece zor da olsa ayakta kalma ve geleceğe dair birikim yapma çabası içindeler.
Belli bir zamanları var,o zaman gelince seni bırakıp gidecekler.Sessiz sakin denize yakın bir kasabada yaşama hayalinde birçoğu.

Ben de öyleyim İstanbul...
Sana kırgınım,küskünüm.Uzaktan gören herkes seni güzel görüyor,ama "dışı seni yakar,içi beni... " diye bir söz vardır ya aynen öylesin.Senden uzaklaşınca anlıyorum yaşadığımı,insan olduğumu.Umutlarım,hayallerim olduğunu.

Havan,suyun,barındırdığın insanların bazıları yüzünden böyleyim ben.
Bir gün var beklediğim,o gün gelince terkedeceğim seni.Ben senden umudu kestim çünkü.Değişmeyeceksin,hergün kötüye gidiyorsun manevi olarak.
Gidip başka bir yerde yaşayacağım,az insanın bol huzurun olduğu bir yerde.Arada bir uğrarım tabi,eski dostsun nasıl olsa,vefakarımdır bilirsin.

Beklediğim o gün gelene kadar kendi halimde,o koskoca kalabalığının içinde kendi içimde yalnız yaşamam için bana imkan ver !

Şimdilik bye,görüşürüz yine...



Sevgilerimle

Minik

12 yorum:

  1. heeeeey ne güzeeeeel yaaaaa :)))) bi de foto ne kiiii nerden buldun ne güzel yaa :)

    YanıtlaSil
  2. Nasıl güzel yazmışın amaa...

    YanıtlaSil
  3. hayallerine kavuş,istediğin zamanda

    YanıtlaSil
  4. İstanbul iyi hoş, ondan vazgeçemiyoruz ama... keşke şu kalabalığı olmasa :(

    YanıtlaSil
  5. Nihal Baysal Koçer:siz zaten yüreği sevgi dolu bir hatunsunuz,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. deeptone:fotoyu nereden bulduğumu hatırlamıyorum,taslakta duruyordu,görünce böyle bir yazı yazmak geldi içimden :)

    YanıtlaSil
  7. Seyma Tanis:teşekkür ederimmm :)

    YanıtlaSil
  8. Havva Peynirci:inşallah canım,hepimiz kavuşalım hayallerimize :)

    YanıtlaSil
  9. Decoridea tr :zaten en çok da kalabalığı mahfediyor onu...

    YanıtlaSil
  10. Aynı şeyi son yıllarda Bursa için yaşıyorum... 20 yılda nasıl da değişti, dönüştü, doldu, taştı diyorum... :/

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir duygu paylaşımı olmuş. Ne kadar da benziyor hissettiklerimiz. Hem aşığım İstanbul'a hem de zaman zaman nefret ediyorum.

    YanıtlaSil

Laleler - Tulips

Merhaba, Bu gördükleriniz bizim saksılarda yetişen laleler. Her yıl açar bu minnoşlar, bana huzur verirler.  Geçen gün, bu güzellikleri görü...