26 Haziran 2014 Perşembe

Yaşasın Teremyağ Gurme Kaymaklı :)

Hepinize merhaba

Tavsiye Evi meleklerine pembe renkte şirin kutular gönderdi.
Öncelikle bu güzel kutuları bize ulaştıran Tavsiye Evi'ne teşekkür ederim.Kutunun içinden CHEFika'nın tarif kartları,tariflerimizi yazabileceğimiz defterler ve magnet çıktı.Bir de Teremyağ Gurme Kaymaklı kuponu.Migros mağazasından alınıyormuş,gittim aldım.
Sonra bir baktım Pazar günü,akşam yemeği için takviye lazımdı,benim de aklıma börek geldi,hemen kolları sıvadım.

Annem yemeklerinde genellikle ya tereyağ ya da zeytinyağı kullanır. Ama ben Teremyağ Gurme'yi merak ettiğim için onunla lezzet katmak istedim.Çok hafif bir börek oldu.Hanımlar mutlaka denemenizi öneririm.



Hemen tarifine geçeyim,aslında ben bu yayını hazırlamak için çok geciktim :(
5 bardak un,tuz ve instant mayayı yoğurdum. 1 saat dinlendirip tekrar yoğurdum.5 parçaya böldüm.
Ayrı bir kapta yeni dostum  Teremyağ  Gurme Kaymaklı kutusunun yarısını,1 çay bardağı zeytinyağı ile karıştırdım,Ellerimi biraz yağlayıp hamurları tekrar yoğurup yemek tabağı kadar büyüklükte ellerimle açtım.Aralarına yağ sürerek üst üste koydum.En üst kata da tekrar yağ sürdüm.Hepsini elime alıp komple hamuru biraz daha büyüttüm.İçine beyaz peynir ve maydanoz karışımı koyup rulo olacak şekilde sardım. Uçlarını birleştirdim,üzerine tekrar yağ sürdüm.30 dk. kadar beklettim.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serptim.Şekil olsun diye aralıklı olarak kestip  200 ° ısıtılmış fırında 15-20 dk.pişirdim.
Sonuç böyle oldu

Çok doyurucu ve hafif oldu.Ramazan'da sahurda iyi gider diye düşünüyorum.

Yaşasın Teremyağ Gurme Kaymaklı,çok sevdim onu ben,ekmeğin üzerine sürüldüğünde bile harika bir tat veriyor.

Bence siz de deneyin :)

Sevgiler