3 Temmuz 2014 Perşembe

Erik Suyu

Ramazan'ın 6. gününden hepinize merhaba 
Bu akşam iftar itibariyle 1/5'i bitmiş olacak.Ben kesirli sayıları okul yıllarımda çok severdim :)
An itibariyle kötü birşey yok,daha mide kramplarım başlamadı,aman susayım da duymasın.
Bugün,dün akşam içtiğim çok güsel bi tat ile karşınızdayım "erik suyu"
Annem yapmış,şahane olmuş.Şekerini az koymuş,tıpkı vişne tadıyla yarışacak ve hatta galip gelecek bir tatta olmuş :)
Hemen yapılışına geçeyim,bu arada fotolama imkanım olmadı,içip bittikten sonra aklıma geldi,özüüürrr :(
1 kilo kırmızı erik,yani bir büyük kase dolusu kadar,2 litre su,1/2 su bardağı toz şeker,1 yemek kaşığı limon suyu.
Erikler güzelce yıkanıp,çekirdeklerini çıkarmadan su,limon suyu ve şekerle birlikte kaynatalır.
Erikler yumuşayıp pişince soğumaya bırakılır.Sonra süzgeçten geçirilir.Buzdolabında soğutulur.Not: Şeker miktarını kendi isteğinize göre değiştirebilirsiniz.
Oldukça nefis ve rahatlatıcı oluyor,tavsiye ederim.
Şimdilik ben kaçayım,görüşürüz,çüüüüzz :)