21 Kasım 2016 Pazartesi

Close Range Love (İzledim)

Merhaba,

Cumartesi gecesi güzel bir Japon filmi izledim.

Close Range Love


Yönetmen: Naoto Kumazawa
Senarist: Rin Mikimoto (manga), Yukiko Manabe
Gösterim Tarihi: 11 Ekim, 2014
Süre: 118 min.
Tür: Romantik / Manga uyarlaması
Dil: Japonca
Ülke: Japonya

OYUNCULAR
Tomohisa Yamashita 
 
Mizuki Yamamoto
Asami Mizukawa
Hirofumi Arai
Nozomu Kotaki

KONUSU
Yuni Kururugi parlak bir lise öğrencisidir. İngilizce dışında bütün derslerde çok başarılıdır. Yuni'nin gittiği okulda yeni bir öğretmen göreve başlar. İsmi Haruka Sakurai'dir ve oldukça yakışıklı bir adamdır. Yuni Sakurai'den bire bir özel ders almaya başlar. Derken Yuni, öğretmenine karşı bir şeyler hissetmeye başlar ve ona aşık olduğunu söyler. 


Hoş bir film. Gerçek ve saf yaşanmış bir sevgi hikayesi.

Hepinize sevgi dolu günler diliyorum.

Minik

20 Kasım 2016 Pazar

Yani



Yani,
Tatil arkadaşım :) Uyurken bile yanımdan ayırmadım.
Yazarı da hayatımda ruhen öyle bir yerde. O iyi ki var. Kitapları da sizlerde var olsun...
Sevgili deeptone'ye Sevgilerimle






Kumla'da bir gece


Merhaba,

Son zamanlarda yine yoğun ve yorucu günlerdeyim.
Bir yandan da İngilizce kursumun 2. kuru ile meşgulüm. 
Bugün evde dinlenirken, yazın geçirdiğim huzurlu akşamları
özlediğimi farkettim. 
Sahilde dolaşırken bir video çekmiştim.
Sizlerle de paylaşmak istedim.

Mutlu bir hafta dilerim.


1 Kasım 2016 Salı

Başarılı insanların zor insanlarla başa çıkma yolları

Merhaba,
Bugün sizlerle iş hayatında başarılı olan veya olmaya çalışan insanların karşılaştığı sorunlar ve çözüm yollarını içeren bir yazı paylaşacağım. Bir an için düşünün, bu yaşananlar gerçek, ama neden yaşar insan bunları,suçu ne ??????????? 
Bazı insanlar etraflarına yaydıkları negatif etkinin farkında değildir ve bu insanlar kaos yaratmaktan, insanların damarına basmaktan büyük keyif alırlar. Her halükarda gereksiz karmaşa, kavga ve en kötüsü de stres yaratırlar.
Yapılan çalışmalara göre stres beyni kalıcı biçimde ve olumsuz yönde etkiler. Birkaç gün bile strese maruz kalmak beynin hafıza ve muhakemeden sorumlu bölümü hipokampusün içindeki nöronların etkisini azaltır. Haftalarca süren stres, sinir hücresine giden ince liflere çift yönlü zarar verir ve aylarca süren stres nöronların kalıcı olarak tahrip olmasına neden olur. Stres başarınızı etkileyecek korkunç bir tehdittir. Stres kontrolden çıkarsa beyniniz ve performansınız zarar görür.
İşle alakalı stres kaynaklarının birçoğu kolayca tanımlanabilir. Sizi gafil avlayacak ve en çok zarar verecek olan beklenmeyen stres kaynaklarıdır.
Almanya’daki Friedrich Schiller Üniversitesinin biyolojik ve klinik psikoloji bölümünün yakın zamanda yaptığı bir araştırmaya göre, stres yaratan bir uyarıcıya maruz kalmak güçlü negatif duygulara neden oluyor. Aynı etki tehlikeli insanlarla mücadele ederken de oluyor. Bu güçlü negatif duygular beyinde büyük tepkilerin oluşmasına neden oluyor ve hayatınızı tamamen kötü yönde etkiliyor.
Duygularınızı yönetme ve baskı altındayken soğukkanlılığınızı koruma yeteneğinizin, performansınıza doğrudan etkisi vardır. TalentSmart’ın 1 milyondan fazla insanla yaptığı araştırmaya göre, en iyi performans gösterenlerin %90’ı soğukkanlı olmak ve kontrolü kaybetmemek için duygularını yönetme konusunda oldukça becerikliler. Bu kişilerin sahip olduğu en büyük armağan zor insanları etkisizleştirme yetenekleridir.
Başarılı insanların zor insanlarla başa çıkarken kullandığı bir sürü etkili yöntem vardır ancak biz size en iyi 12 tanesinden bahsedeceğiz. Zor insanlarla etkili bir biçimde baş etmek için sizi kuvvetlendirecek bir yaklaşıma ihtiyacınız olacaktır. Bir sürü şey tarafından kontrol edildiğinizi aklınızdan çıkarmayın. 

1 – Sınırlar koyun: Sürekli bir şeylerden şikayet eden negatif insanlar, kendi problemleriyle boğuşup dururlar ve çözümlere odaklanma konusunda başarısızdırlar. Kendilerini iyi hissetmek için diğer insanların da kendileri gibi acınacak halde olmasını isterler. İnsanlar şikayetleri dinlerken kendilerini baskı altındaymış gibi hissederler çünkü duygusuz veya kaba görünmek istemezler ancak dert ortağı olmak ve negatif duygu sarmallarına girmek arasında ince bir fark vardır. Olayları akışına bırakırsanız kendinizi karmakarışık sohbetlerin içinde bulursunuz.

Bundan sadece sınırlar koyarak ve kendinizi uzaklaştırarak kurtulabilirsiniz. Şu şekilde düşünün: şikayet eden kişi sigara içiyorsa bütün öğleden sonranızı pasif içici olarak geçirmek ister misiniz?  Sınır koymanın en iyi yolu problemi nasıl çözeceklerini sormaktır. Ya sakinleşirler ya da sohbeti üretken bir yöne çevirirler.
 2 – Soğukkanlı olun: Başarılı insanlar bir sonraki gün için soğukkanlı olmaları gerektiğini bilirler. Uyuşmazlık olduğunda kontrolsüz duygular sizi kavganın içine çeker ve bu şekilde savaşmak size büyük zarar verir. Duygularınızı kontrol edip karşılık verdiğinizde savaşı daha akıllıca kazanabilirsiniz.
3 – Mantıklı olun: Zor insanlar sizi delirtir çünkü davranışları çok mantıksızdır. Peki, neden bu kişilere duygusal karşılıklar veriyorsunuz ve karmaşıklığa sürükleniyorsunuz?
Bir insan ne kadar mantıksız ve hatalı olursa tuzaklarından kurtulmanız da o kadar kolay olur. Onları kendi oyunlarında yenmeye çalışmaktan vazgeçin. Kendinizi duygusal olarak uzakta tutmalı ve etkileşimlerinize bilimsel projeler gibi yaklaşmalısınız. Duygusal kaoslara karşılık vermek sizi de kaosun içine sürükler.
 4 – Fazla önemsemeyin: Şu şekilde düşünün: zihinsel olarak sağlıksız olan bir insan size sokakta yaklaşıp kendisinin “ay ışığında dans eden bir ördek” olduğunu söylerse bu kişinin yanından uzaklaşmaz mısınız? Benzer şekilde raydan çıkmış bir biçimde düşünen bir iş arkadaşınız olursa sadece gülmeniz ve başınızla onaylamanız en iyisi olacaktır. 

5 – Kimsenin neşenizi kaçırmasına izin vermeyin: Memnuniyet ve tatmin anlayışınız diğer insanların fikirlerine göre şekilleniyorsa kendi mutluluğunuzun efendisi olamazsınız. Duygusal zekası yüksek olan insanlar bir şey yaptıklarında kendilerini iyi hissederler ve diğer insanların fikirlerinin veya sahte açıklamalarının bunu bozmasına izin vermezler.

Kendinizi diğerleriyle karşılaştırmak zorunda değilsiniz ve diğer insanların fikirlerine her zaman şüphe ile yaklaşmalısınız. Böylelikle zor insanların ne düşündüğünün veya ne yaptığının bir önemi kalmaz. Diğer insanların sizin hakkınızda ne düşündüğünün bir önemi yoktur çünkü şu bir gerçek ki, hiçbir zaman onların söylediği kadar iyi veya kötü olmayacaksınız.
 6 – Problemlere değil, sadece çözümlere odaklanın: Dikkatinizi verdiğiniz nokta ruh halinizi belirler. Yüz yüze geldiğiniz problemlere takılıp kalırsanız negatif duygular ve stres yaratırsınız. Kendinizi ve koşullarınızı düzeltecek eylemlere odaklanırsanız pozitif duygular üreten ve stresi azaltan öz yetkinlik duygusu geliştirirsiniz.
Karşınızdaki insanın ne kadar tedirgin edici olduğunu düşünmeyi bırakın ve onunla nasıl mücadele edeceğinize odaklanın. Kontrolü elinizde tutmanız daha etkili olmanızı sağlayacaktır ve onlarla etkileşim kurarken ki stres seviyeniz düşecektir.
 7 – Affedin ama unutmayın: Duygusal zekaları yüksek insanlar çabuk affeder ancak bu unuttukları anlamına gelmez. Bağışlayıcılık ilerleyebilmek için olanları geride bırakmayı gerektirir. Haksızlık edene başka bir şans vermeyeceğiniz anlamına gelmez. Başarılı insanlar diğerlerinin hataları yüzünden gereksiz yere çıkmaza girmek istemezler. Bu nedenle kendilerini gelecekte olabilecek zararlara karşı korumak için olayları geride bırakırlar.
 8 – Olumsuz içsel konuşmaları bastırın: Birisinin size karşı olan davranışlarına göre kendinizi kötü hissetmenizde yanlış bir şey yoktur ancak olumsuz içsel konuşmalar, kötü duygularınızı pekiştirmenize neden olur. Negatif içsel konuşmalar gerçek dışıdır, gereksizdir ve kendi kendinizi engellemenize neden olur. Sizi içinden çıkılması zor düşük duygusal sonsuz döngülerini içine sokar. Her ne pahasına olursa olsun olumsuz içsel konuşmaları engelleyin!
9 – Kafein alımlarını sınırlandırın:Kafein tüketmek adrenalin salınımını harekete geçirir. Adrenalin ” dövüş veya kaç ” tepkisinin kaynağıdır. Bu tepki bir tehditle karşılaştığınızda sizi ayağa kalkmaya, savaşmaya veya kaçmaya zorlayan hayatta kalma mekanizmasıdır.
10 – Uyuyun: Evet yanlış duymadınız. Uyku, duygusal zekanızı geliştirir ve stres seviyenizi yönetir. Uyuduğunuz zaman beyniniz tam olarak yeniden şarj olur, o günün anıları karışır ve anılar depolanır veya atılır. Böylece uyandığınızda tetikte ve mantıklı uyanırsınız. Yeteri kadar uyumadığınızda öz denetiminiz, hafızanız ve dikkatiniz tamamen düşer.  Ortada bir stres nedeni olmasa bile uyku eksikliği stres hormonlarını arttırır.
İyi bir gece uykusu sizi daha pozitif, yaratıcı ve proaktif yapar. Ayrıca, tehlikeli insanlarla etkili bir biçimde uğraşmanız için bakış açısı kazandırır.
11 – Gerektiğinde yardım alın: Her şeyle kendi başınıza mücadele etmeye çalışmanız çekicidir ancak tamamen etkisizdir. Zor insanlarla başa çıkma yaklaşımınızdaki zayıf yönlerin farkına varmanız gerekir. Bunun için farklı bakış açılarına ihtiyacınız olacak. Herkesin hayatında başı sıkıştığında yardım aldığı ve konuştuğu birileri vardır. Hayatınızdaki bu kişileri tanımlayın ve durumu en basit şekliyle onlara açıklayın. Çoğu zaman diğer insanlar sizin göremediğiniz bir çözüm görürüler çünkü duruma sizin kadar duygusal bakmazlar.
Hepsini bir araya getirin. Çoğu zaman zor ve sorunlu insanlarla etkileşime girerek kendinizi test etmeniz gerekecek. İlk başlarda başarısız olsanız bile zamanla ilerleme kaydedeceksiniz. Zorlu insanlarla başa çıkmak için uygulayacağınız bu sağlıklı ve gerilim giderici yöntemler sayesinde işler her zaman iyiye gidecektir.

Laleler - Tulips

Merhaba, Bu gördükleriniz bizim saksılarda yetişen laleler. Her yıl açar bu minnoşlar, bana huzur verirler.  Geçen gün, bu güzellikleri görü...