25 Aralık 2016 Pazar

Aşk Limanı (İzledim)





Merhaba,

Yeni haftaya güzel bir film ile başlamak istedim.
Listemde olup,bir türlü izleme fırsatım olmamıştı.
Sonunda izledim.  İzlememiş olanlar için tavsiye edilir.

Yönetmen :

Lasse Hallström

Oyuncular :

Josh Duhamel, Julianne Hough, Cobie Smulders, Tim Parati







Katie adında gizemli bir kadın, North Carolina adındaki küçük bir kasabaya gelir. Aniden ortaya çıkışı kasaba halkının aklında soru işaretleri yaratmıştır. Kendine güvenen güzel kadın, buradaki insanlarla kişisel ilişkiler kurmaktan uzak durur. Ta ki bir dizi olay onu, iki çocuğu ile dul kalmış olan Alex ile karşı karşıya getirinceye kadar... Her ne kadar sınırları olsa da Katie, Alex ve ailesiyle gitgide yakınlaşır. Her ne kadar aşık olduğunu hissetse de geçmişten gelen karanlık sırları onu korkutmaktadır. Kasabada ilişki kurduğu insanlardan biri de az konuşan komşusu Jo'dur. Kasabaya geliş nedeni ve kendi hayatı için tercih yapması konusunda Jo onun üzerinde etkili olacaktır.

Mutlu geçsin haftanız.

Sevgilerimle


16 Aralık 2016 Cuma

Bekar Yaşam Kılavuzu (izledim)



Merhaba,

Sizlere hafta sonu için film tavsiyesi sunacağım :)
Çok beğenerek izlediğim bir film.

Bekar Yaşam Kılavuzu

Filmin Diğer Adı:How to Be Single
Filmin Yapım Yılı:2016
Filmin Türü:Komedi,Romantik
Filmin Yönetmeni:Christian Ditter 
Filmin Senaristi:Dana Fox,Abby Kohn 
Filmin Oyuncuları:Dakota Johnson, Alison Brie, Leslie Mann
New York şehrinde Alice, Robin, Lucy, Meg, Tom ve David gibi binlerce kalbi kırık 
insan yaşamaktadır.Herkes aşık olacağı doğru insanı arıyor.Bir çoğu orta karar bir evliliğe 
bile razı.Baştan çıkartıcı mesajlaşmalar ve tek gecelik ilişkilerin ortasında tüm bu bekar insanların, 
bekarlığı ve yalnızlığı yönetmesini öğrenmeleri gerekiyor!
Yönetmenliğini Christian Ditter'in yaptığı filmde Dakota Johnson, Alison Brie, Leslie Mann 
gibi isimler başrolde yer alıyor.

Mutlu geçsin hafta sonunuz.






15 Aralık 2016 Perşembe

Özlemek


Bana " özlemek nedir ? " diye sordular.
Anlatamadım. Anlatsam da alamazlardı.
Çünkü onlar sensiz kalmamışlardı.



Kurumuş bitkileri değerlendirme

Merhaba,
Dün canım sıkkındı. Kendime geleyim diye
Bitki Çayı içtim.  Çeşitli bitkiler vardı. Atmak istemedim. Bir peçete üzerine koyup, radyatör üzerinde kuruttum. Kurumuş bir yaprağım vardı.
Onun üzerine yapıştırdım o bitkileri. Veee sonuç



Mantar panomda yerini aldı hemen :)

Güzel geçsin gününüz. Kendi mutluluğunuz için
Birseyler yapmayı ihmal etmeyin.

Sevgiler

12 Aralık 2016 Pazartesi

Aşk Karmaşık Şeydir (İzledim)

Merhaba,

Haftaya güzel bir film ile başladım.
Güzel ve sevimli bir aşk filmi izledim yine.
Adı "Aşk Karmaşık Şeydir"
Filmin Diğer Adı:Love's Complicated 
Filmin Yönetmeni:Jerry Ciccoritti 
Filmin Senaristi:Jill Girling,Rene Gutteridge 
Filmin Oyuncuları:Holly Marie Combs, Ben Bass, Corbin Bernsen
Başrölünde ''Charmed''dizisinden tanıdığımız ünlü yıldız Holly Marıe Cobs'u izliyoruz.

Leah karakteriyle karşımıza çıkan oyuncu bir eğitim sayesinde yeni arkadaşlıklar edinir.Ve bu sırada hiç tahmin etmediği birine aşık olur..

Çok şeker bu çift,izleyin derim :)

Artık filmlerde kaldı böyle aşklar ...



11 Aralık 2016 Pazar

Penceremin Önünde Ben ...


Merhaba,

Bugün güneşli bir Pazar. Üzüntülerden sıyrılmak istedim....
Son zamanlarda yaşadığım duygusal yoğunluk ve bazı meşgalelerden dolayı daral geldi. Dedim ki kendi kendime "nereye kadar ?" İçimden bir ses dinlenmem gerektiğini söyledi. 
Bedeni dinlendirmek kolay da, ya ruhu ?
İşte en zoru bu. Aldım çay kupamı elime,açtım penceremi. Veeeee, müziksiz olmayacağını düşündüm.

 

Bu adamı seviyorum. Yıllar geçse de silinmedi hiç hafızamdan. Bir de bu şarkı artık bana yeni bir anıyı hatırlatacak. Özel amaaaa :) 
İçimde sakladım.

Mutlu, üzüntüden uzak bir hafta diliyorum sizlere.

Sevgiler

8 Aralık 2016 Perşembe

İnciterek Sevmek !!!!!!!!!



İnsan neden sevdiği insana sevgisini, onu inciterek gösterir ?
Kasap ve post ilişkisi gibi yani... Bir seviyeye kadar güzel de,
bazen insanın gerçekten dayanacak gücü kalmıyor. 

Aramasını beklersin, aramaz. Yazmasını beklersin, yazmaz.
Bunları özellikle yapar ama. Bu nasıl bir zevktir anlamam.
Bazen özellikle kötü şakalar yapılır...

Ben dahil çoğunuz yaşamışsınızdır, di mi ?
İlk başta her şey güzel gelir insana. Ama bunlar birikinceeee,
durum karışıyor. Di mi ama , di mi ?

Henüz çözemedim, bu insanlarla nasıl başa çıkılacağını.
Bir bilen var mı ?



7 Aralık 2016 Çarşamba

30 ŞAMAN ÖĞÜTÜ

1. Yolda yürürken bulduğun bir kuş tüyünü eve getir, bir vazoya koyabilir, asabilir yada rafta bulundurabilirsin. Bu cennetten sana gelmiş güçlü bir tılsımdır. Bu tarz ruhlardan size verilen işaretleri farketmelisiniz.
2. Nehirlerden taş topla. Büyük güç ve enerjileri vardır.
3. Tüm gücünle diğer insanlara yardım etmeye çalış. Eğer mutluluk veremiyorsan en azından zarar verme.
4. Zorluklar birer formalitedir. Ciddi zorluklar, daha ciddi olsalar bile hala formaliteden ibarettir. Gökyüzü oradadır, bazen bulutlarla kapanmış olsa bile bazen biraz çaba göstererek, mesela bir uçağa binerek aynı mavi gökyüzüne ulaşmak mümkündür. Herkese barış!
5. Bir hayale ulaşmak için bazen tüm gereken bir adım atmaktır. Zorluklardan korkmayın, her zaman vardırlar ve olacaktırlar. Hepinize amaçlarınız doğrultusunda temiz yollar!
6. Ahlaki olarak önceliğiniz başka birine zarar vermemek olmalıdır. Bu prensip oldukça güçlü olmalıdır. Sadece şöyle düşünün: “Hiçbir zaman hiç kimseye zarar vermeyeceğim.”
7. Canlılar için bir mutluluk kaynağı olabilirseniz siz kendiniz en mutlu olursunuz. Ve başkalarına acı çektirirseniz siz kendiniz de acı çekersiniz. Düşünün!
8. Günde en az bir saat sessizliğe zaman ayırın. Buna en az iletişime olduğu kadar ihtiyacınız var.
9. Sevebilme yeteneği Dünya üzerindeki en önemli yetenektir. Herkesi sevmeyi öğrenin, düşmanlarınızı bile.
10. Akarsulara çöp atmayın. Asla! Suyun ruhu çok sinirlenebilir. Ruhu yatıştırmak için ekmek, süt yada para atabilirsiniz.
11. Genelde geçmişimizi “altın çağ” yada “altın günler” olarak adlandırırız. Bu bir hatadır. Hayatımızda yaşanan her an tam olarak altın çağdır.
12. Mükemmel bir din ya da inanç yoktur. Kötü bir din de yoktur. Tanrı bir tanedir. İstediğinize dua edebilirsiniz ancak şu emirleri unutmayın: dürüst yaşa, atalarına saygı göster, ve sev.
13. Eğer Dünya’yı değiştirmeyi amaçlıyorsan önce kendini değiştir. Aşkın ve keyfin enerjilerini öğren. Bunlar bir insanın kilit anlarıdır. Gülümsemek, kahkaha ve keyif almanın çok büyük güçleri vardır. Bunu bir defa öğrendikten sonra kendinize sevginin kapısını açacaksınız.
14. Oldukça güzel bir deyiş vardır: Veren eli kısıtlı görme. Eğer mümkünse zayıf ve ihtiyacı olanlara para ver. Miktarı önemli değil ancak vermiş olmak önemlidir.
15. Hayat çok kısadır. Bunu gözyaşları, kavgalar, küfür ve alkol ile çarçur etme. İyi şeyler yapabilir, çocuk yetiştirir, dinlenir ve daha fazla mutluluk verici şeyler yapabilirsiniz.
16. Eğer sevdikleriniz size suçlu olmadığınız bir şey için kızdılarsa onlara sıkıca sarılın, ve onlar yatışıncaya kadar onları bırakmayın. 
17. Ruhunuzda bir sıkıntı bir tükenmişlik hissediyorsanız şarkı söyleyin. Kalbiniz hangi şarkıyı söylemek istiyorsa. Bazen o da konuşabilmek ister.
18. Her zaman hatırla: Doğru din, doğru inanç ya da en becerikli şu veya bu inancın din adamı yoktur. Tanrı birdir. Tanrı dağın tepesindedir. Farklı din ve inançlar bu tepeye ulaşmanın farklı yollarını sunarlar. Kime istersen dua et, ancak bil ki senin asıl amacın günahsız olmak değil, tanrı’ya ulaşmaktır.
19. Eğer bir şey yapmaya karar verdiysen kendinden şüphe etme. Korku seni kendinden ve doğru yoldan saptırmaya çalışacak. Çünkü bu kötülüğün ana silahıdır. Eğer ilk defada başaramadıysan ümidini kaybetme. Her küçük zafer seni daha büyüğüne yaklaştırır.
20. Hayatta çok önemli bir şeyi hatırla. Herkes hakettiğini bulur. Problemlerin ruhuna ve düşüncelerine girmesine izin verme böylelikle problemler vücuduna da ulaşamaz.
21. Hayat sana yüzünü ya da başka bir tarafını çevirmiş olabilir. Ancak sadece çok az kimse aslında hayatı çevirenin gerçekte kendisi olduğunu anlıyabilir. Diğerleri hakkındaki tüm kötü düşünceleriniz size geri dönecektir. Kıskançlık da en sonunda size geri gelecektir. Buna neden ihtiyacınız var? Sakin ve ölçülü yaşayın. Kıskanç olmak iyi bir şey değildir ve hiç gerek de yoktur. Bu adamın büyük bir arabası varsa bu onun yüzünü daha güzel yapmayacaktır. Altın aslında kirli bir metaldir. Kıskanç olmaya ihtiyaç yoktur. Daha fazla gülümseyin ve yabancılar da size gülümseyecektir, hem de sevdikleriniz ve tüm hayatınızla beraber!
22. Size saygı gösterilmesini istiyorsanız başkalarına saygı gösterin. İyilik için iyilik, kötülük içinse bu kötülüğü yoksaymak yapılacak en doğru şeydir. Sizi kötü yapmaya çalışan biri onu yoksaydığınız için kendini gerçekte daha kötü hissedecektir.
23. İçmeyin. Hiç içmeyin! Alkol vücudu, beyni ve ruhu öldürür. Ben yıllardır içmiyorum. Eğer şamansanız veya ruhsal bir insansanız içerek bir süre sonra tüm güçlerinizi bitireceksiniz ve ruhlar sizi cezalandıracaktır. Alkol gerçekten de öldürür, aptalca şeyler yapmayın. Rahatlamak için hamama gidin, eğlence için şarkı söyleyin, iletişim ve ortak bir dil bulabilmek için çay için, ve bir kadını daha iyi tanımak için ona şeker verin!
24. Asla pişmanlık duyma! Ne olursa olsun bu ruhların isteğiyle olur ve bu her zaman en iyisidir.
25. Hayvanlara benzeyen taşları özel bir tören olmadan yerden almayın. Aksi takdirde çok ciddi bir nazara maruz kalırsınız. Eğer böyle bir taş bulduysanız ve yanınıza almak istiyorsanız bulunduğunuz yerin ruh efendisine başvurun ve ona bir teklifte bulunun, ardından bu taşı yerde beyaz bir bezle kaplayın ve böyle alın.
26. Güzel bir müziği dinleyerek kendinizi gün içerisinde aldığınız negatif enerjiden arındırırsınız. Müzik meditasyon gibidir. Sizi kendinize ve hayata geri getirebilir.
27. Kalbinizde her hangi bir baskı olmadan rahat nefes alabilmek için, ağlamayı öğrenin.
28. Eğer durum sizin çözemeyeceğiniz bir hal aldıysa ve hiçbir çıkış yoksa elinizi yukarı kaldırın. Ve elinizi sertçe aşağı indirirken “zıkkımın köküne git” deyin. Çok güzel bir deyiş vardır: Sizi yeyip yutmuş olsalar bile en azından 2 çıkış yolunuz vardır.
29. Kadınlar alışveriş yaparken ailelerinin önlerindeki günlerdeki mutluluğunu satın alırlar. Her bir taze, güzel, olgun ve güzel kokan meyve bu ailede mutlu ve sakin bir hayattır. Erkek, kendi tarafından kadına para sağlamalıdır. Böylece kadın en iyi kalitedeki ürünleri seçebilir. Yiyeceğe harcanan paradan kısan bir aile fakirleşir ve mutsuzlaşır. Bu kısıntı aslında sevdiklerinin mutluluğundan kısılır.
30. Kendinizi yanlış ya da birşey hakkında üzülüyorken bulursanız, vücudunuzu düzgün ve akıcı hareketlerle bir dans formunda hareket ettirin. Kötü enerjinizi yoluna sokup zihninizi çektiğiniz acıdan arındıracaksınız.

6 Aralık 2016 Salı

Kadın Gider ...



Ve kadın ona verdiğin değeri defalarca sınar. 
Günlerce, aylarca, sen konuştukça ve konuşmadıkça sınar. 
Yanında olduğun veya olmadığın, 
onu dinlediğin veya kulaklarını tıkadığın, 
ellerinden tuttuğun ya da bıraktığın her an o seni sınar. 
Ne kadar sevdiğini,
ya da ne zamandır sevmediğini,
arkasında olduğunu ya da
sadece öyle gösterdiğini anlar bu zaman içinde.
Anlatmak ister, anlatmaya çalışır.
Dinlemezsen eğer, ne bir daha duyabilirsin hissettiklerini,
ne de bir daha dinlemek ister senin hissettiklerini.
Ellerini bir kere bıraktın mı, bir daha tutamazsın öyle kolay.
Sen kaçtıkça kovalıyor zannedersin ama
arkanda bile değildir artık.
Sevgisini hafife aldığın,
duygularını hiçe saydığın,
gözyaşlarını umursamadığın zaman kaybedersin kadını.
Ne kadar çabuk sevdiyse o kadar geç unutur seni.
Bir kadına verdiğin değer,
onun ömrüne eş değerdir.
Kadın seni defalarca sınar,
ve sen pişman bile olamadan,
farkına bile varamadan,
o kararını vermiş,
senden gitmiştir.....


Alıntı

4 Aralık 2016 Pazar

Paris Sevdası




Paris'e gitmek istiyorum seninle,birkaç gün hayattan zaman çalsak.
Ne güzel olurdu. Ben kahve seviyorum ama, sen sevmiyorsun diye içmem. Çay içerim ben de ...

Olur mu sence ? Yoksa bu da mı "olmaz, olamaz" ?????????

The life is cruel. 

E.N.O.U.G.H.






Laleler - Tulips

Merhaba, Bu gördükleriniz bizim saksılarda yetişen laleler. Her yıl açar bu minnoşlar, bana huzur verirler.  Geçen gün, bu güzellikleri görü...