19 Haziran 2017 Pazartesi

The Invisible Woman - Görünmeyen Kadın



Merhaba,

Bugün de başka bir film önerim var.


The Invisible Woman - Görünmeyen Kadın.



Yönetmen: 
Kariyerinin en parlak günlerini yaşayan Charles Dickens, genç ve güzel bir kadınla tanışır. Ünlü yazara aşkla bağlı olan kadın, Dickens’ın ölümüne kadar onun gizli sevgilisi olarak kalacaktır. Yönetmenliğini Ralph Fiennes’ın üstlendiği film, Claire Tomalin’in kitabından Abi Morgan tarafından uyarlandı. Filmin kadrosunda Dickens’ı canlandıran baş rol Ralph Fiennes’in yanı sıra Felicity Jones, Michelle Fairley ve Kristin Scott Thomas gibi güzel oyuncular yer alıyor.

18 Haziran 2017 Pazar

Bir Aradayız, Hepsi Bu (Ensemble, C’est Tout)




Merhaba,
Yine uzun bir ara verdim mecburen. İngilizce kursumdu,işimdi,Ramazan'dı derken...
Anca vakit bulabildim blogcuumaaa :)
Kursta B2 seviyesi bitti. Çok kastı beni,zorladı, baş ağrısı yaptı ama sınavı geçtim :)
Eylül'e kadar ders yok. Dinlenmem lazımdı. Şimdi Ramazan'dayız. Huzurlu ve sakin oruç tutma modundayım. Dün gece film izleme moduma da geri döndüm.
İşte size yeni önerim : Bir Aradayız, Hepsi Bu  (Ensemble, C’est Tout)
Çok şeker bir film. Keşke yurdum insanı da böyle saf ve temiz yaşayabilse aşkı.
Yanlış yerde ve yanlış zamandayım ben.
Yani tense hatasıyım :)
Filme gelecek olursak; Genç bir kadın olan Camille, Philibert ve Franck adlı iki komşusuyla dost olur. Rahat ve huzur bulmak için onların evine yerleşir. Birbirlerine zıt olan bu üç karakter, uyum içinde yaşamaya başlarlar. Tartışmaların ve barışmaların ötesinde, “bir arada” olmanın keyfi onları daha güçlü kılar. Derken, inatçı ve dünya tatlısı olan Franck’ın anneannesini de aralarına alırlar. Kısa süre sonra anneanne vefat eder. İki aşık sonunda gerçek duygularının eşliğinde hayatlarını birleştirirler.

2007 - Fransa
Dram ,  Romantik
Yönetmen       : 
Claude Berri

Aşkla geçsin ömrünüz.
Sevgiler

Laleler - Tulips

Merhaba, Bu gördükleriniz bizim saksılarda yetişen laleler. Her yıl açar bu minnoşlar, bana huzur verirler.  Geçen gün, bu güzellikleri görü...