30 Kasım 2013 Cumartesi

Damat Nescafesi :)

Örgü ve el işleri'nin fotoğrafı.

Ben de bundan yapıcam :) iyi fikir di mi ? günümüz geleneği artık bu :)

Hepinize mutlu pazarlar

Minik

Yaşamı Kolaylaştıran İpuçları

1) Gözlüğünüzün vidası çok çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce,vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatın.Vidayı öyle takın.

2) Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun.

3) Makasınızı bilemek istiyorsanız,zımpara kağıdı kesin.

4) Halıdaki sigara yanıklarından,­yanık­ y­er­ler üzerinde zımpara kağıdı ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.

5) Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üzerinde iz bırakır.Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesinibekleyin.Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin.İzden eser kalmadığını göreceksiniz.

6) Fermuarlı giyeceklerinizi çamaşır makinesine koymadan önce kapalı olup olmadığını kontrol edin.Açıksa zedelenebilirler.

7) Üst üste koyduğunuz bardaklar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin içerisine koyun.Üstteki bardağın içerisine buz koyup leğenin içerisine yavaş yasıcak su koyun.Bardakların kolayca çıktığınıgöreceksiniz.

8) Satın aldığınız plastik ve cam eşyalarin üzerine yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin.Bir bez ile ovalayıp yıkayın.Üzerinde hiç bir leke ve çizilme oluşmayacaktır.

9) Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve süreyi azaltmak için ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyun.Sıcağı geri yansıtacağından ütü yapmak daha kolay olacaktır.

10) Bez pabuçların temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçları bir yastık kılıfının içerisine koyun.Kılıfın ağzını kapayın ve çamaşır makinasında yıkayın.Yeni gibi olacaklardır.

11) Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal,limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz.

12) Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin,aksine kolonya ile ovalayın.Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir.

13) Eğer ayaklarınız çok hassas ise,sıcak havalarda şikayetleriniz artıyorsa,her sabah bir kaç damla zeytinyağı ile ovalayın.

14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suyun içerisinde bekletin,sonra yıkayın,çekmeyeceklerdir.

15) Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız,bir dilim limon ile ovun.Böylece yumuşacık olacaklardır.

16) Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın.Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir.

17) Cevizle dost olun.İçindeki yağ beyin hücreleri için çok yararlıdır.Kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına da uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

18) Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın.Çiviyi öyle çakın. Böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız.

19) Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz.Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın.Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.

20) Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin.Böylece içleri de dağılmayacaktır.

21) Unlarınızın böceklenmemesi için,un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun..

22) Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin.Daha kolay pişecektir.

23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun.8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.

24) Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın.Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz.Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur.

25) Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.

26) Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsaniz kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz.Ayrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.

27) Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin.

28) Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.

29) Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız,elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.

30) Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun.Böylece daha lezzetli olur.

31) Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin.Havuç,salçanızı tatlandıracaktır.

32) Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun,5 dakika bekletin.Daha sonra pişirin.

33) Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün.Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin.Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.

34) 2 Çorba kaşığı yoğurdu,sulandırılmış 1 çorba kaşığı salçayı ve birazda zeytinyağını derin bir kabın içerisinde karıştırın.Fırına koymadan önce tavuğun her tarafına sürün.Çok daha lezzetli olacaktır.

35) Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok.Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz.

36) Hazirladığınız kekin,fırında pişirirken çökmemesi için hamuru kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.

37) Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker yada limon suyu koyun.

38) Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için,önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın.Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın.

39) Kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlıdır.Kullanmadığınız soğan parçalarını saklamayın.

40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazırladığınızda onlardan bir miktarını buz kaplarına yerleştirin.Kokteyllerin içerisine bunları kullanın.Böylece sulanıp tatlarını kaybetmeyeceklerdir.

41) Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz.

42) Kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyun.Tencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üzerine oturtun.Buharda ısıtılan tavuk lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir.

43) Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayın.

44) Evde pasta yaparken kullandığınız meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsanız hazırladığınız hamura bir miktar mısır unu ilave edin.Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler.

45) Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun.Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz.

46) Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz,istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.

47) Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın.

48) Lambalarınızın üzerine kullanmadığınız kokularınızdan veya biraz vanilya sürerseniz,lambalarınızı yaktığınızda mis gibi koku yayılacaktır.(Fazla sürmeyin.)

49)Parfümü bitmiş küçük parfüm şişelerini atmaya kıyamıyorsanız onları çamaşır dolabınıza koyun.Böylece çamaşırlarınızın hoş kokmasını sağlarsınız.

kkulübü

29 Kasım 2013 Cuma

Vazelin'in Marifetleri

Sertleşmiş noktaların daha yumuşak olması için…
Kurumuş ve çatlamış durumdaki dudak bölgesine, dirseklere, ayaklardaki topuk bölgesine sürerseniz yumuşak bir cilde sahip olursunuz.

Makyajı temizler!
Bir pamuğun üstüne biraz vazelin sürerek, maskara ve göz kaleminizi kolay bir şekilde çıkartabilirsiniz.

Kaşları şekillendirmek için…
Dağınık bir halde duran kaşlarınızın üstüne vazelin sürün, kaş kalemiyle tarayın ve kaşlarınız dağınıklıktan kurtulsun!

Kırıklı saç uçlarını onarır!
Az miktarda vazelini saç uçlarınıza yedirirseniz, saç uçlarınız elektriklenmeden kurtulur ve düzleşir.

Tırnaklarınıza vazelin ile masaj yaptığınızda, hem tırnaklarınız beslenir hem de tırnaklarınızı rahatlatır. Daha parlak olmalarını sağlar.

(Alıntı)

28 Kasım 2013 Perşembe

Çatal bileklik

#ArteReUso de tenedor! ¿Qué les parece? 
Siempre listo para comer!

Ne kadar hoş bir DIY olmuş değil mi,ama o bükmeleri nasıl yapmışlar ?  Helal olsun ne diyim :)

26 Kasım 2013 Salı

Çatal ve kaşıkların müthiş buluşması,çok şirinler di mi ?

Dantelli çizme



Dantelin ulaşamadığı yer kalmadı :) Bu çizmelerde çok hoş durmuş bence,değişik fikir değil mi ?

25 Kasım 2013 Pazartesi

Emekli olup böyle bir köşeye çekilmek istiyorum,ama yaşımın müsait olmadığını söylüyorlar...
37,5 yaş erken di mi ? Üstelik hala içimdeki çocuk yaşıyorken :)

24 Kasım 2013 Pazar

Tazelenmenizi sağlayacak 10 öneri

1. Nane çayı iç!

Nanenin içerdiği mentol nedeniyle ferahlatıcı bir etkisi vardır ve kozmetikte en çok kullanılan bitkidir. Diğer bir faydası ise sindirimi kolaylaştırmasıdır. Yemeklerden sonra içeceğin bir fincan nane çayıyla hem toksinlerden arınırsın, hem de kendini daha hissedersin.

2. Nefesini tazele

Okaliptus da tıpkı nane gibi ferahlatıcı bir etkisi vardır. Burun tıkanıklığına çok iyi gelir. Nefesi tazeleyerek ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur.

3. Buz kompleksi yap

Buzun da tıpkı soda gibi cildi ferahlatıcı etkisi vardır. Her sabah yüzünü yıkadıktan sonra, buzluktaki buz parçalarıyla boynuna ve yüzüne dairesel hareketlerle masaj yap. Hatta aynısını göğüslerinde de deneyebilirsin!

4. Portakal kabuğundan faydalan

Dişlerin çok mu sarı görünüyor? İşe yaramayan diş macunlarını bir kenara bırak ve portakalın mucize gücünden faydalan. Bir portakalın kabuğunu ateşte kurut. İçine biraz tebeşir tozu ve karanfil ekleyip, hepsini toz haline getir ve dişlerini bu tozla fırçala. Sonuca inanamayacaksın.

5. Elma ye

Elma, bilinen en iyi detoks (arınma) meyvesidir. Vücudunu arındırmak için, her gece yatmadan önce bir tane elma yemeği dene. Hazımsızlık sorunun varsa, elmanın kendisini yemek yerine suyunu içebilirsin.

6. Göz yorgunluğunu yok et

Bir mendilin arasına rendelenmiş elma ya da iki dilim çiğ patates koy ve birkaç dakika göz kapağının üzerinde beklet. Gözlerindeki yorgun ifadenin kaybolduğunu göreceksin.

7.Enerjini arttır

Bunun en iyi yolu, küvete girmeden önce içine bir miktar biberiye atmak. Kendini çok daha iyi ve enerjik hissedeceksin.

8. Fresh parfümler kullan

Yazın baharatlı, ağır parfümler kullanmak, kendini daha çok yorgun hissetmene yol açacağından; tercihini hafif, çiçek kokulu parfümlerden yana kullan. Hatta parfüm yerine deodorant kullanmayı dene.

9. Soda banyosu yap

Pompalı bir şişeye doldurduğun sodayı biraz buzdolabında bekletip, yüzüne ve vücuduna sık. En pahalı tonikten bile daha iyi sonuç alacağından emin olabilirsin. Ünlüler öyle yapıyor.

10. Abur-cuburu kes

Günde gereksiz kaç kalori aldığının farkında mısın? Cipsler, kuruyemişler, çikolatalar... Bunları hayatından bir süreliğine bile olsa çıkarttığında, hem kilo vermiş, hem de “tazelenmenin” en önemli aşamasını gerçekleştirmiş olacaksın.

kadınvekadın.net            

23 Kasım 2013 Cumartesi

Sevgi...



Hayvanlar sevgiyi insanlardan daha güzel yaşıyorlar diye düşünüyorum bazen...

Hurma

Çocukluğumuzda domates sanıp saldırdığımız, kekremsi tadını alınca yüzümüzü buruşturduğumuz Trabzon hurmasının şimdi tam mevsimi. Olgunlaşınca tadından yenmeyen meyvenin farkı, sadece görüntüsü ve lezzeti değil. Kanserden diş sağlığına, cilt güzelliğinden metabolizmayı dengelemeye kadar vücuda sayısız yararı var ve birçok hastalığın doğal şifa kaynağıdır.

* A vitamini ve karbonhidratlarca çok ze...
ngindir. Kalp-damar ve sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelir.

* Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelmektedir.

* Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürücü özelliği vardır.

* Kansızlıkta ve A, B, C vitaminlerini ihtiva ettiğinden dolayı da vitamin eksikliğinin tedavisinde kullanılır.

* Trabzon hurması devamlı yenildiğinde ishal gidericidir.

* İştah açar, iştahsızlık, gastrit ve mide ile ilgili hastalıklarda fayda sağlar.

* Bağırsak iltihaplarının tedavisinde fayda sağlar.

* Trabzon hurmasının yaprakları kaynatılarak saç ve yüz yıkanırsa cilt ve saç güzelleşmektedir.

* Antioksidanlardan zengin olması sebebiyle kanserden korunmak için önemli bir yeri vardır.

* Safranın hararetini teskin eder.

* Genel olarak Trabzon hurması zayıflığın giderilmesine, kansızlığa, vitamin eksikliğine iyi gelmektedir.

* Bu meyve yenmeye devam edilirse ishali kesmekte, iştahı açmakta, mideyi kuvvetlendirmekte, bağırsak iltihabını iyileştirmektedir.

* Trabzon hurmasının yaprakları kaynatılıp sık sık saçlar yıkanırsa saçlara iyi gelir ve sık sık yüzler yıkanırsa cildi güzelleştirmektedir.

* Tanen yönünden de zengin olduğundan, damar büzücüdür. Bu niteliğiyle diyarenin iyileştirilmesinde etkili olur. Söz konusu etkisinden yararlanılması için bolca yenmesi tavsiye olunmaktadır.

* Zengin beta karoten ve A vitamini içeriği ile cilt başta olmak üzere dokuların bakım ve onarımı, yeni hücrelerin oluşumu ve gelişmesi için önemlidir.

* Bağışıklık sistemi için önemli olan C vitamini, metabolizmayı destekleyen, büyüme ve gelişmede rol alan, sinir ve sindirim sistemlerinin çalışmasını sağlayan B vitaminleri, az miktarda bulunsa da anemiyi (kansızlık) önleyen demir, hayati önemi olan kas kasılması ve sinir akımında görevli potasyum, diş-kemik sağlığında etkili kalsiyum ve fosfor içeriği ile yeterli ve dengeli beslenmeyi desteklemektedir.

* Trabzon hurmasının yaprakları kaynatılıp saç ve yüz yıkanırsa cilt ve saçları güzelleştirmektedir.

* Yaprakları ise kaynatılarak elde edilecek su temizlik işlerinde kullanılırsa, deterjan gibi temiz yüzeyler ve eşyalar elde edilmektedir.

* İştah açıcı özelliği olan Trabzon hurmasının, ağacının kabuğunun da sıkıştırıcı etkisinden ötürü kanamayı durdurmakta kullanıldığı bilinmektedir.

* İyice olgunlaşmış meyve çiğ yendiğinde bağırsak gevşeticisi olarak ve hemoroid tedavisi için kullanılırken pişirilerek tüketildiğinde ishale iyi gelmektedir.

* Kurutulmuş olgun meyve solunum yolları şikayetlerinde, toz haline getirildiğinde ise kuru öksürük tedavisinde kullanılmaktadır.

* Ham meyvenin suyu ise hipertansiyon tedavisinde yararlı olmaktadır.

* Yeşil olarak toplanıp yapraklarla birlikte saklanarak olgunlaştırılan meyveler çok tatlı olduğu gibi ateşi düşürmekte ve bunun yanı sıra alkol bağımlılığı ve özellikle yumuşak doku iltihaplarının tedavisinde kullanılmaktadır.

* Dilimlenerek gündüz güneşe gece ise çiğe maruz bırakılan meyvenin yukarıdaki tedavilerin yanı sıra parazit düşürücü olarak da işe yaradığı belirtilmektedir.

* Çiçeğinin sapı ve çiçek zarfı öksürük ve hıçkırığı geçirmekte kullanılmaktadır.

* Japonya’da hurma suyu balıkçı ağlarını küflenmekten korumakta ve daha kaygan hale getirmekte kullanılmaktadır.

Hurmaları yumuşatmak ve çabuk olgunlaştırmak için;

En kolay yöntem, bir poşet içine veya kutuya elma ile veya muz ile beraber koymak. Elma veya muz, yanındakileri çabucak olgunlaştıran etilen gazı çıkardıkları için bu yöntem işe yaramakta, en serti bile bir haftaya kalmadan yumuşacık olmaktadır.
(alıntı)

21 Kasım 2013 Perşembe

Yılbaşı kapı süsü

Yepyeni bir yıla az bir zaman kalmışken kapı süsü yapmak için DIY önerisini sizlerle paylaşmak istedim.Kolayca bulabileceğiniz malzemelerden  yapacağınız bu kapı süsünü her daim kullanabilirsiniz,işte yapım aşamaları

20 Kasım 2013 Çarşamba

Simli topuklar

Bu yöntemi seviyorum,aslında özel günlerin haricinde hep spor takılıp bu model topuklu giyemesem de uygun bir projede denemek istiyorum...

19 Kasım 2013 Salı

Kahvaltıya misafir :)

Kahvaltınız bu şirin misafirle şenlensin istemez misiniz ?  Sunuma bayıldım
İşte yapım aşamaları

18 Kasım 2013 Pazartesi

Plastik şişeden kelebek

Devir dönüşüm devri...Plastik şişelerden böyle ilginç bir dönüşüm fena olmaz di mi ? Meraklılarına duyurulur  :)

17 Kasım 2013 Pazar

Elmayı top,top yapalım :)



Facebookta gezinirken bu elmaları görünce eskilerden ; taverna aleminden Arif Susam'dan hatırladığım bir şarkı geldi aklıma "elmayı tooooop top yapalııımmm,kızlara bahşiş atalım" :)
Nostalji bir yana da bu elmalar çok güsel olmalı :)
Hepinize mutlu pazarlar

Minik 

11 Kasım 2013 Pazartesi



İşte özün sözü,keşke her zaman uygulayabilsek bu formülü... Sanırım uzun yaşam iksiri bu olsa gerek,
kim bilir ?... Hepinize huzurlu ve mutlu bir ömür diliyorum dostlar
Sevgilerimle

Minik

10 Kasım 2013 Pazar



İlkokuldayken hep söylerdik "Atatürk ölmediiiii,yüreğimde yaşıyor"
keşke gerçekte yaşıyor olsaydı,KEŞKE :(

9 Kasım 2013 Cumartesi

Uğur Dündar'dan...

Bir Kadının En Güzel Yeri Neresidir..?
Henüz kırılmamışsa KALBİDİR.
Kırılmışsa, ıslak bakan GÖZLERİ...
Artık ağlayamıyorsa, DUDAĞININ YANINA yerleşmiş hüznü.
Hüznü bile hissetmiyorsa artık, buz tutmuş PARMAKLARI.
Isınmıyorsa, konuşmuyorsa ve artık hiç gülmüyorsa.
Anılarda kalmış ÇOCUKLUĞUDUR.
Ama muhakkak
tatlı bir yeri vardır kadının.
Yeter ki ona,severek bakan bir çift göz olsun üstünde..
Uğur Dündar


çok beğendim,helallll :)

Laleler - Tulips

Merhaba, Bu gördükleriniz bizim saksılarda yetişen laleler. Her yıl açar bu minnoşlar, bana huzur verirler.  Geçen gün, bu güzellikleri görü...