20 Aralık 2020 Pazar

Yalnızlık Ömür Boyu

 

Merhaba,


Bazen tembellik yapmak lazım.

Fazla düşünmemek, gelecek kaygısı yapmamak kimi zaman. Çok sevmemek mesela; Onu hayatının merkezine koyup gereğinden fazla önem vermemek. Kimsenin, ama hiç kimsenin hayatınızda baki olduğunu düşünmeyerek. 

Hayat bir tiyatro sahnesi ve herkes sahneye gelip, rolünü oynayıp gider. Senaryo baştan yazılıdır zaten, değiştiremezsiniz. Olaylar, davranışlar hep bellidir. Yaşamınıza katılır, yaşatılır ve gidilir. Sonrası mı ? Bir gün ööööylece yalnız kaldığınızı farkedersiniz ve hatta an gelir yaşanılanların bile yalan olduğunu düşünür, meğer eskiden beri yalnızmışsınız düşüncesine dalarsınız.

Şu bir gerçek ki; insanlar yalnız gelir ve yalnız gider bu dünyadan. Hiçbir şeyin bakiliği yok. Bu yüzden bu dünyanın sadece göz kırpan mutluluklarına kendimizi fazla kaptırmamak lazım. Kibirlenmeye, ego tatmin etmeye ne gerek var ki ölüm gerçeğinin olduğu bir evrende. Bitecek işte, bir gün bitecek. Yaşanmışlıklar da, zenginlik de , fakirlik de... İnsan, en çok yaşayamadıklarıyla gidecek.

Mesela bir dileğimiz oluyor, onun için uğraşıyoruz, çırpınıyoruz. Ama onu elde edince bize neler getireceğini ve bizden neler götüreceğini bilmiyoruz. Bir de şu kavram var "insanoğlu elde ettiği şeyin nankörü olur". Gerçekten öyle. Elde edince sanki değeri kalmıyor di mi ? Şu açıdan bakmak gerekirse ; yıllarca bir kadının peşinden koşup, kadından istediği ilgiyi görüp, istediği sözcükleri duymaya başlayınca an gelip kadına karşı duyarsızlaşma nasıl bir nankörlüktür ? Çevrede bunları görünce insanın hiç bir şeye güveni kalmıyor. Yalnızlık tek tercih oluyor.

M.F.Ö ne kadar haklı. Çünkü "Yalnızlık Ömür Boyu"

 



Sevgilerimle,


Minik


 

15 yorum:

  1. Yeni pişmiş ekmeğin kokusu, tadından daha lezzetlidir ya, bahsettiğiniz durum da bunun gibi bir şey işte. Uzun zaman elde etmeye çalıştığı şeyin aslında o kadar da Harika bir şey olmadığını elde etmeden bilemez insan. Sanırım bu sebeple, elde edince değersizleşiyor pek çok şey 🤗. Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni pişmiş ekmek kokusu teşpihi güzeldi. Çok haklısınız. Bana da öyle geliyor. Teşekkürler 🤗

      Sil
  2. Merhaba

    Bloggerlar olarak telegram grubunda buluştuk, yazılarımızı ordan paylaşıyoruz, daha fazla kişiye ulaşıyoruz. Telegramda kimseye numaranızı vermiyorsunuz zaten google plus grupları gibi düşünün. Grubun adı Blogger Türkiye. Eğer katılırsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. Tabiki yalnız geldik
    Yalnız gideceğiz de
    Yanımızda bu süreçte olsun istiyoruz.
    Bile bile lades olayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bile bile lades tabii. Ama işte bilemeyiz ki ne olacağını. Zaman ve şartlara göre değişiyor insan herhalde .

      Sil
  4. Cok doğru söyledin. Elde ettigin şeyin nankörü oluyor insan. Katılıyorum. Bir zamanlar düşük, dış gebelik gibi şeyler geçti başımdan. O zaman kendi kendime dedim ki; ileride bir çocuğum olduğunda asla en ufak şikayette bulunmayacagim. Bulunuyor muyum? Hmmm, belki, bazen. Diyorum ki mesela, 1 saat çıkıp dag bayır koşsam diyorum. Bağırsam çağırsam. Yok. Imkan yok. Sonra da diyorum ki 20 sene sonra bu günlerini arayacaksın. Otur oturduğun yerde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yürekli anne 😘 Gökalp biraz daha büyüsün birlikte çıkarsınız koşuya inşallah 🙏 Allah sağlık versin yeter ki. Hem insan sahip olduğu şeyin esiri olurmuş, seninki en kutsal şey. Rabbim hayırlı eylesin Onu size.

      Sil
  5. Ve dedigin gibi birgun hersey bitecek. Seni hatırlayan son kişi öldüğünde sen de ölürsün diye bir laf var kimindi bilirsen sen hatırlat. Iste öyle. Ölmeyecek gibi yaşamanın bir alemi yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balıkçı'nın Feneri Kitap Açıklaması “Seni tanıyan son kişi öldüğünde hiç doğmamış olacaksın” der bir Kızılderili atasözü. Çok doğru 👍

      Sil
  6. Korona,kendimizle olmanın önemini de öğretti sanki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, özellikle bana. Kendimle daha fazla baş başa kaldım. Sonunda da böyle patladım 🙂

      Sil
  7. eveet eveet doğru dedin seeen :)

    YanıtlaSil
  8. Bir şeylere sahip olmaya/elde etmeye çalışırken aslında bir o kadar da ait değiliz buraya.... Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de... Güzel tespit. Teşekkürler 😌

      Sil

Laleler - Tulips

Merhaba, Bu gördükleriniz bizim saksılarda yetişen laleler. Her yıl açar bu minnoşlar, bana huzur verirler.  Geçen gün, bu güzellikleri görü...